Online users

Follower

Wednesday, April 17, 2013

The Lincoln Lawyer

I'm currently reading this novel. Lari sikit daripada genre cintan cintun. Novel ni pengisian dia berat sikit. It's about a defense attorney named Mickey Haller who never lost in defending his innocent client. Until one day he met Roulet, who had been charged of brutal attack against a woman. Everything seemed to go on his way at first, but then he realized that Roulet was not as innocent as he could be.

Novel ni obviously banyak guna term law. Merangkak jugak la nak habiskan. Tapi best sebab boleh bayang situasi dalam court. Al maklumlah, tak pernah masuk court. Jadi, bila baca novel ni, tahu jugak la sedikit sebanyak dunia undang undang ni. Ecewah. Wa tabik la korang yang jadi lawyer ni. Sebab bukan senang. Tak kisah la kerja pendakwaraya or peguambela, dua dua kena pandai cakap. Tak pandai cakap, boleh jalan. Kerja hakim pun susah. Silap buat pertimbangan, padah jadinya. Huhuhu.

Kerja apa pun ada susah dan senangnya kan?

2 comments:

tifa anvar said...

Salam zafira,Menarik jg jln crta sebegini ye. Awat skaghang nie jarang buat entri pasag mat arip?TQ

eDdY said...

novel english..lama da x baca..xde masa..tpi baca novel x kira la genre apa pon..mmg best..hehe :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger