Online users

Follower

Friday, September 13, 2013

It's over.


Alhamdulillah UPSR has just ended. I would say that the questions were not very hard but very tricky. Sekali pandang, macam ini jawapannya.Tapi bila baca sekali lagi, macam bukan jawapannya.Haa.Gitu la gambarannya. This is my first time experiencing this kind of situation. Nervous mengalahkan budak. Jantung macam nak luruh, perut tiba tiba memulas. Simptom normal bila nervous. Anyway, I am glad that it is finally over. Lepas ni dah tak ada kelas tambahan petang. Big yeaaayy for the students and teachers as well. Fuh. Lega. Lepas ni boleh fokus kepada tahun 3 pulak. PBS banyak lagi tak setel.

Sabar menunggu budak habis jawab exam. 

Lepas budak habis jawab, aku belek kertas dorang. Aku check paper budak paling top dalam kelas aku je. As a benchmark. Dia salah 6. Hurm. Terus down nak check yang lain. At least kalau nak dapat A, kena 35/40. Hopefully they will get high marks for paper 2. Kelas aku, aku target 3 orang ja untuk A. Yang lain, setakat lulus pun dah cukup. Tak nak high hopes sangat. Sebab aku tahu tahap dorang dimana. Ada yang eja 'girl' pun salah. Repetitively. Kita betulkan pun, tak masuk dalam kepala otak. How am I supposed to deal with this type of students? Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Not that I am the only one, other teachers are feeling the same way too. Tahun ni aura pelajar tu tak berapa nak sampai. So, tawakkal je lah. Hoping the percentage of passes will increase than last year. Naik sikit pun jadi la. If tak, nak kena mengadap big boss. Menjawab la nanti. Huhuhu.

Gambar semalam. Sewaktu last minute kasi tips. Budak pun tepu kepala otak. Lepas satu, satu. 

2 comments:

eDdY said...

teringat zaman aku nak amik upsr dulu..haha

tifa anvar said...

Smga smua nya brjalan lancar

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger