Online users

Follower

Wednesday, January 22, 2014

Ayam Mc Dota

My housemate and I always have the same thought but we never tell each other till we need to. Usually, I am the one who 'spill it out' and she would go,

"Eh, akak pun ada fikir macam tu jugak tadi!"

So, tadi masing masing kebulur time LDP Frog VLE. Boleh pulak tengah tengah berLDP I said,

"Macam teringin nak makan Mc Dota lagi la akak" 
" Eh, akak pun ada fikir tadi nak makan Mc Dota. Macam macam tau ja awak ni Fira" (she calls me Fira cause she said Fira suits me best. Hohoho.)
"Well, we always have the same thought. Memang otak fikir makan je kan"
"Jom, lepas LDP."
"Jom!"

Senang je kitorang ni. When one of us ajak makan, we never think long, terus jom je. We can never compromise when we are hungry. Bela perut orang kata. So off we went to Mc Dota. Actually this is my second time eating there. First time tu last week. I ate chicken chop but the portion was too small for me. Tak kenyang! Housemate makan ayam goreng. Teringin pulak nak merasa ayam goreng because I tasted a little of hers and it was too good I wanted to order as well. Tapi sebab berlaku sedikit masalah peribadi time tu, terpaksa balik awal. So, nak lunaskan hajat yang tak tercapai tu, we went for second time. Kali ni tak cakap banyak dah. Terus pergi kaunter order set "Happiness". Kena sangat dengan mood I time tu. Happiness is all over me when I see the crispy fried chicken. Kihkihkih.


3 pieces of chicken with coleslaw, a bun and whipped potato. Dah jatuh cinta dengan ayam Mc Dota. Tapi tu la, if I go back to Kedah I have to go to Sungai Petani to eat this. Jarang nak jumpa Mc Dota ni. Glad I found this in Segamat. Lepas ni jarang pergi KFC dah la. Hehehe. Patut la orang cakap Mc Dota lagi sedap sebab tak banyak tepung. Memang tak letak tepung langsung! Truly fried chicken! Harga pulak sangatlah berpatutan. Bought this set for only RM 8.90.

p/s: Pergh! Lama gila tak update pasal makanan! 

5 comments:

nor hayati abdul halim said...

hai sis..stg lunch nk kna p mc dota gak la nmpk gayanya..sya keja kt sp
suka bca blog sis

izatishop.blogspot.com

anna hashim said...

mcdota tu tempat saya melepak masa zaman sekolah..hahahahaa pow budak2 junior, jumlah wang terkumpul mmg boleh makan kenyang2 kt mcdota..tp ni cerita 15 thn yg lepas..hahhaaa dat time kt dlm mcdota ada mesin yg masuk duit n boleh pilih lagu..mahal gak RM1 utk 2 lagu..termengimbau kenangan silam plak kt sini..hahahahahaa

luih myd said...

as salam ... soory FIRA .. saya tak Nampak pula keSEDAPan ayam Mc Dota tu .. .sedap lagi ayam goring AZMI kat Alor Setar ... :) .. apa pun .. elakkan makan wings ye .. kat situ selalunya di cucuk bhn penggemuk ayam and it's not good for us to eat that part cos it will give effect to our health in long terms what else if u eat it too often.

eDdY said...

aduyaiii..da la tgh lapar..tgk plak gambar mkanan..haha..mc dota..mula2 aku igt pasal game dota tu..rupa2 nye makanan..hehe

tenku butang said...

aiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 2087
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger