Kita berdua jauh berbeza.Rambutmu kembang, rambutku tidak.
Proses nak basuh mussel ni makan masa lama juga. Kena buang segala batu karang, rumpai yang melekat kat mussel sebelum direbus.Ada la terjumpa ulat melekat baik punya kat mussel ni.Geli duh.Asal jumpa mussel yang banyak rumpai, yang ada ulat, aku pass kat Hashrul.Geli.Hahaha.
Lepas basuh, rebus. Lepas rebus, makan la der.Cicah dengan sos cili dan mayonis.Pergh.Masyuk habis habaq hang.
Jakun tak biasa makan mussel.Hahaha.
Kebuluq sekoq sekoq.
Hashrul cakap nak kutip mussel pun ada syaratnya.Tak boleh kutip yang saiz kecil.Kena kutip yang saiz besar.Maybe yang kecil tu dorang nak preserve kot.Tak pun tak cukup besar untuk dimakan.Nak makan mussel lagi!
9 comments:
zack...ala2 kerang/kepah kat mesia ke?
Awat x masak wat lauk..? Nampak mcm kijeng.. Hang taw kijeng x zack?
cam sedap...hehe
sikit je tuuuu hahaa
terus rasa nk makan kerang bakar hari ni...
Mussel sedapp huhuhu...
aku memang hantu mussel..
sumpah sedap...
kalau bleh nak je aku bawk balik bg org kampung makan..
mesti makcik2 suko.
aku ingat katak gambaq 1st tu hooosh
cmne rase mussel nie zack???
Post a Comment